Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen előnyökkel járhat, ha hialuronsav kiegészítőt fogyasztunk?

Milyen előnyökkel járhat, ha hialuronsav kiegészítőt fogyasztunk?
Mi az a hialurunsav? Hol található a szervezetben? Miért van szükségünk a pótlására? Kiknek ajánljuk a szedését?

Mi az a hialurunsav?

A hialuronsav – vagy ahogyan sok helyen találkozhatunk vele: hyaluronic acid – egy nagy vízmegkötésű fehérje, amely biztosítja a szervezet számára a szükséges nedvességet az egyes testrészekben. Sokszor hallani még, hogy a szervezet kenőanyaga.

Hol található a szervezetben?

A hialuronsav előfordul a testünkben számos helyen és a szervezetünk is előállítja bizonyos mennyiségben. Nagy mennyiségben megtalálható a bőrben, az ízületekben és a szemekben.

Miért van szükségünk a hyaluron pótlására?

Van némi párhuzam a hialuronsav és a kollagén tulajdonságait illetően. Mindkettőt megtermeli a szervezet, azonban az idő haladtával ez a mennyiség csökken. A korosodás mellett a napsugárzás, a cigaretta füst és a légszennyezés is csökkenti a hialuronsav mennyiségét a bőrben, ezzel növelve a ráncok mennyiségét és csökkentve a bőr feszességét.

Jó hír, hogy ez a folyamat azonban lassítható és részben visszafordítható. Ezt bizonyítja egy 2014-es kutatás is, ahol már napi 240 mg hialuronsav fogyasztásával jelentősen javult a bőr nedvessége és feszessége.

Nagyjából a bennünk található hialuronsav fele a bőrben található, ahol nedvesség megtartó funkciót lát el. A vízmegkötő tulajdonsága révén, javítja a bőr hidratáltságát, rugalmasságát és segít eltűntetni a rácokat.

Nem csak a bőrünkön érezhetjük az előnyeit. A hialuronsav az ízületi folyadék főbb alkotója, kenést biztosít az izületek számára, megvédi a porcokat a károsodástól, hogy sok évig élvezhessük a mozgás szabadságát. Egyre többen dolgoznak egy képernyővel szemben és mesterséges fénynél, amely sokszor okozza a szem szárasságát. A különböző szemcseppek is tartalmaznak hialuronsavat, ezzel segítve megszűntetni a problémát. Miért élveznénk csak egy előnyét, ha többet is kihasználhatunk!? Étrendkiegészítő formájában fogyasztva hidralizálja a bőrt, csökkenti a ráncokat, javítja az ízületi mozgékonyságot és segít megszünteti a szem szárazságát.

Kiknek ajánljuk a hialuronsav szedését?

Azok számára különösen hasznos a hialuronsav pótlása, akik mozgásszervi problémáktól szenvednek (fájdalom, kattogás, ropogás), akiknek sokszor száraz a szemük és akik szeretnék megfiatalítani bőrüket. 

Az oldal tetejére
BIG FISH Payment Gateway